Close Menu

Hoe zorg je voor een corona-proof kantoor?

Vik uv-c desinfectie Hoe zorg je voor een corona-proof kantoor?

Hoe kan iedereen weer veilig naar kantoor? De 1,5 meter maatschappij is een feit, ook op de werkplek. Alleen is het ene kantoor het andere niet en hoe ga je daar mee om? Er is helaas niet 1 gouden maatregel. Maar met een combinatie van ingrepen en een gezonde dosis eigen verantwoordelijkheid, is er veel mogelijk. We hebben hieronder een aantal tips verzameld voor veilig werken en hoe Vik daarbij kan helpen.

Terug naar een corona-proof kantoor

In de meeste panden komen medewerkers gefaseerd terug en is er een mix tussen thuiswerken en op locatie. Er zijn protocollen opgesteld voor het corona-proof kantoor, zoals voor de Rijksdienst. Met routing, ontsmettingsmiddelen en nieuwe regels voor gebruik van liften, trappen en gemeenschappelijke ruimtes wordt zo de maximale capaciteit van het pand gebruikt.

Hierbij is veel aandacht voor de persoonlijke hygiene, zoals handen wassen of ontsmetten met alcohol. De spullen die iemand bij zich heeft worden vaak niet ontsmet. Zodra je je telefoon weer pakt na het handen wassen, zijn je handen niet meer gedesinfecteerd. Terwijl je je handen ontsmet, kan je tegelijkertijd sleutels, pasjes, koptelefoon en smartphone desinfecteren met Vik. Die kan je daarna weer veilig gebruiken.

Vik uv-c desinfectiekast Corona-proof kantoor voor vaste medewerkers en flexwerkers

De corona-proof werkplek

De werkplek verdient speciale aandacht. Met allerlei maatregelen wordt gezorgd voor 1,5 meter afstand tussen bureaus. De capaciteit van kantoren wordt verminderd en met routing zorg je ervoor dat mensen elkaar minder tegenkomen. Daarnaast zijn er workplace dividers in allerlei vormen en maten voor de corona-proof werkplek.

Medewerkers worden verantwoordelijk voor de hygiene op hun eigen werkplek. Bij aanvang en afsluiten van de werkdag reinigt de gebruiker zelf de werkplek met een reinigingsdoekje. Nadat de spullen gereinigd zijn, worden ze gedesinfecteerd in Vik.

Corona-proof werken met flexwerkers en gedeelde werkplekken

Naast de maatregelen voor de eigen medewerkers, hebben bedrijven ook te maken met een flexibele schil van freelancers en flexwerkers. Deze mensen hebben regelmatig een eigen plek of gedeelde plek op het kantoor, maar zijn er niet altijd. Ze werken daarnaast vaak voor meerdere opdrachtgevers en komen zo op verschillende plekken.

Het advies is wel dat deze flexibele medewerkers zorgen voor een eigen toetsenbord, muis en andere benodigdheden. Die worden ontsmet op dezelfde manier zoals bij de eigen medewerkers gebeurd. Per werkdag wordt een werkplek door één persoon gebruikt. Na gebruik wordt de werkplek schoongemaakt.

Vik uv-c desinfectiekast items

Waarom kiezen voor uv-c desinfectie met Vik?

Vik werkt met een bewezen technologie, namelijk desinfectie met uv-c licht. Dat is ontsmetten zonder chemicaliën of andere gevaarlijke manieren. Vik reinigt ook snel. Binnen 20 seconden is alles binnen in Vik voor 99,999% vrij van schimmels, bacteriën en virussen. De werking is uitgebreid onderzocht en onafhankelijk gevalideerd. Recent heeft onze leverancier Signify samen met de Boston University ook de werking getest op het corona-virus dat de ziekte Covid-19 veroorzaakt. Binnen enkele seconden was het virus niet meer te vinden.

Vik is ontwikkeld met een grote hoeveelheid lampen om snel en veilig te kunnen desinfecteren. Daarmee is het de snelste Virus Killer op de markt. Meer weten?

Lees verder

Een veilig gevoel voor klanten en medewerkers

Retail bespaart geld en tijd met uv-c desinfectie

Lees verder
Geen smartphone tijdens het wachten? Nergens voor nodig

Zo maak je de wachtkamer corona-proof

Lees verder
Alles over uv-c op een rij

De voordelen en nadelen van uv-c desinfectie

Lees verder