Close Menu

Retail bespaart geld en tijd met uv-c desinfectie

Retail bespaart geld en tijd met uv-c desinfectie vik

Als winkelier ben je inmiddels al wel gewend aan de coronamaatregelen. Er staat een desinfectiepomp bij de ingang, medewerkers houden voldoende afstand en aantal klanten is beperkt. Maar naast deze maatregelen kan je nog meer doen. Dat hoeft niet veel tijd of moeite te kosten. Sterker nog, het kan zelfs tijd en geld besparen.

Virus kan tot wel 72 uur overleven op plastic en staal

Mensen lijken de coronamaatregelen minder serieus te nemen. De kranten staan er vol van en het aantal besmettingen neemt weer toe. Om een tweede golf te voorkomen, moet iedereen de maatregelen weer serieus nemen. Maar het moet ook zo makkelijk mogelijk gemaakt worden.

Iedereen is zich nu bewust van het belang van handen desinfecteren. Maar het desinfecteren van spullen gebeurt nog weinig. Als winkelier is het ook bijna niet te doen. Alle brillen bij een opticien, alle sieraden bij een juwelier, het is een flinke klus om die continu grondig te desinfecteren. Dat gebeurt nu handmatig. Dat kan sneller en makkelijker. Amerikaans onderzoek toont aan dat het virus tot wel 72 uur kan overleven op plastic en staal. Het desinfecteren van deze oppervlakken moet dus goed gebeuren.

Tijd en geld besparen in retail met uv-c desinfectie

Na een behandeling in een Vik uv-c desinfectiekast weet je zeker dat 99,999% van alle virussen, bacteriën en schimmels dood zijn. De uv-c-lampen van Vik zijn ook getest op het corona-virus en binnen enkele seconden was het uitgeschakeld. Vik is geschikt voor oppervlakken waarop het virus kan overleven, zoals plastic en staal. De uv-c technologie is ook volkomen veilig en tast het materiaal niet aan. Het laat ook geen residu of resten achter. Ideaal dus voor een opticien of juwelier die snel en veilig wil ontsmetten.

Desinfecteren doet Vik ook razendsnel, afhankelijk van het model duurt het maximaal 20 seconden. Dat komt omdat er veel uv-c lampen in Vik zitten en ze zo dicht mogelijk op het oppervlak zitten. Ziekmakers krijgen zo geen kans om zich te verspreiden. Daarnaast is Vik zo ontworpen dat iedereen de kast kan gebruiken en nergens misstaat. Er is ook maatwerk mogelijk, met een eigen logo of kleur.

Vik uv-c desinfectiekast Model k opticien 13

Wat is een uv-c desinfectiekast eigenlijk?

Uv-c licht wordt al sinds begin 1900 gebruikt om water en lucht te zuiveren. Omdat ziekmakers er niet resistent voor worden, is het een zeer effectieve manier van desinfecteren. Uv-c werkt snel, zonder chemicaliën en zonder residu.

In de medische wereld wordt uv-c ook al langer gebruikt om spullen en kamers te ontsmetten. Het is dus een bewezen middel. Door de lampen in een kast te plaatsen, kunnen alledaagse spullen ook snel ontsmet worden. Het licht kan de kast niet uit en is daarom volkomen veilig. Ook is Vik simpel in gebruik. Leg de spullen in de la, sluit de la met je elleboog en druk op de knop. Even wachten tot het licht uit gaat en klaar.

Benieuwd hoe het werkt? Vraag dan een demo aan en ervaar het zelf!

Lees verder

Iedereen weer veilig aan het werk

Hoe zorg je voor een corona-proof kantoor?

Lees verder
Geen smartphone tijdens het wachten? Nergens voor nodig

Zo maak je de wachtkamer corona-proof

Lees verder
Alles over uv-c op een rij

De voordelen en nadelen van uv-c desinfectie

Lees verder