Close Menu

Zo maak je de wachtkamer corona-proof

Vik uv-c desinfectie Zo maak je de wachtkamer coronaproof

De zorg voor niet-corona patiënten draait gelukkig weer. Met minder patiënten tegelijkertijd, routes zodat je elkaar niet kruist en desinfectie stations is het weer mogelijk om naar de huisarts te gaan. Maar ondanks alle maatregelen en voorzichtigheid ligt kruisbesmetting via het aanraken van de telefoon op de loer. Hoe komt dat?

Vik uv-c desinfectiekast Model k tandarts 1 - low-res

Wat moet je in de wachtkamer zonder smartphone?

In iedere wachtkamer staan nu ontsmettingsmiddelen. Maar zodra patiënten in de wachtkamer gaan zitten, pakken ze de telefoon. Deze is niet ontsmet en is een mogelijke bron van infectie.

Er zijn wachtkamers waar bordjes hangen om na het ontsmetten van de handen geen telefoon meer aan te raken. Een flinke uitdaging voor de wachtende, aangezien leesmappen en speelgoed uit de wachtkamer zijn gehaald om kruisbesmetting te voorkomen. Hoe vullen patiënten dan de tijd die ze in de wachtkamer doorbrengen?

Desinfecteer in de wachtkamer handen en smartphone tegelijk

Het is realistischer om ook de smartphone te ontsmetten. Dat kan snel en makkelijk met een uv-c desinfectiekast zoals Vik. Het RIVM schrijft over het ontsmetten met uv-c-licht: “Uv-c over het algemeen snel en eenvoudig is toe te passen, met name als een uv-kast gebruikt wordt.” Terwijl de handen worden ontsmet, ontsmet Vik de spullen. Patiënten kunnen zo veilig naar de wachtkamer en het risico op kruisbesmetting is minder.

Zo maak je de wachtkamer corona-proof en hoeven mensen zich niet te vervelen in de wachtkamer. Naar de dokter gaan is al spannend genoeg en beetje afleiding is dan welkom.

Vik uv-c desinfectiekast Model k wachtkamer 5 - low-res

Vik Model k is geschikt voor wachtruimtes

Vik Model k is geschikt voor items als smartphones, sleutels en pasjes gaat. Model k is de snelste uv-c desinfectiekast op de markt met log-5 reductie. Dat betekent dat binnen 5 seconden 99,999% van de virussen, bacteriën en schimmels dood zijn. De uv-c-lampen van Vik zijn ook getest op het corona-virus en binnen enkele seconden was het virus uitgeschakeld.

Dat maakt Vik Model k ideaal voor de wachtkamers van:

  • tandartsen
  • huisartsen
  • politie
  • orthodontisten
  • fysiotherapeuten
  • ziekenhuizen

Vik werkt met uv-c licht. Deze technologie wordt al sinds begin 1900 gebruikt voor het desinfecteren van water en lucht. Het is een bewezen en veilige technologie voor bestrijden van ziektekiemen. Door het ontwerp van Vik is de kast overal makkelijk te plaatsen en is Vik simpel in gebruik. Met 1 druk op de knop gaat Vik aan en na 5 seconden ben je klaar. Wachtende patiënten kunnen nu weer veilig gebruik maken van hun smartphone.

Benieuwd hoe het werkt? Vraag dan nu een demo aan.

Lees verder

Iedereen weer veilig aan het werk

Hoe zorg je voor een corona-proof kantoor?

Lees verder
Een veilig gevoel voor klanten en medewerkers

Retail bespaart geld en tijd met uv-c desinfectie

Lees verder
Alles over uv-c op een rij

De voordelen en nadelen van uv-c desinfectie

Lees verder