Close Menu

Met Vik hou je jezelf en jouw omgeving veilig

Vik staat voor Virus Killer en dat is precies wat Vik doet. Met uv-c-licht doodt Vik in minder dan 20 seconden 99,999% van alle bacteriën, schimmels en virussen, zoals corona. Er zijn drie Vik’s: Model V, Model i en Model k.

Vik Over ons

Waarom is Vik ontwikkeld?

In de afgelopen maanden is de wereld in een ongekende crisis terecht gekomen. Langzaam maar zeker worden de regels versoepeld en keren we terug naar een nieuw normaal.

Bedrijven, winkels en kantoren gaan in aangepaste vorm weer open, met strenge protocollen voor persoonlijke hygiëne. Overal moet je je handen ontsmetten en op steeds meer plekken moet een mondkapje op. Daarbij wordt een belangrijke verspreider van bacteriën en virussen vergeten: smartphones en andere alledaagse items. Op het oppervlak van deze apparaten kunnen deze ziekmakers lange tijd overleven en kunnen ze overspringen op je handen.

Dus als je na het ontsmetten van je handen gelijk weer je telefoon pakt, heeft het eigenlijk weinig zin gehad. Daarom moet je je telefoon net zo vaak ontsmetten als dat je nu je handen wast. Zo hou je jezelf en jouw omgeving veilig.

Wie heeft Vik ontworpen?

Het ontstaan van Vik is een bijzonder verhaal. Vik is ontwikkeld door de productontwikkelaars van De Vorm. De Vorm ontwerpt en maakt duurzaam meubilair voor de zakelijke markt. Bij het uitbreken van de corona-crisis is een oud concept voor Vik van de plank gehaald en doorontwikkeld. Enthousiast geworden door het eindresultaat, is het prototype uitgewerkt naar drie modellen. Deze zijn nu beschikbaar voor de Nederlandse markt. Zo willen we ons steentje bijdragen het veiliger en hygiënischer maken van Nederland.